5 april 2023
Geplaatst door Maartje

In de eerste fase van Hart van de Waalsprong zijn 155 grondgebonden woningen en appartementen opgeleverd. De drie woonblokken Alver, Bliek en Crevas zijn inmiddels bewoond. Leuk om eens een kijkje te nemen. Er is namelijk een enorme verscheidenheid in architectuur en geen gevel is hetzelfde. 

Voor de gevels is gekozen voor de kenmerkende Nijmeegse baksteenarchitectuur, in uiteenlopende steensoorten, kleuren en verbanden. Vier architecten tekenden voor het ontwerp van de grondgebonden woningen en de twee appartementengebouwen: Level of Detail Architecten (LoD), Korthielens, Brink en Monadnock. 

Je ziet een fraai staaltje vakmanschap aan metselverbanden: terugliggend, driehoekig uitkragend, staand, rond, terugtrappend en zelfs gevels met schietgaten (geïnspireerd op Fort Beneden Lent). Of kijk eens naar gekartelde en ronde penanten, geknikte woningen, gemetselde waterdorpels, fruitnissen en de overmetselde tuinpoort. Je kan er een bingo-kaart mee vullen. Met als kers op de slagroomtaart: het hart, de naamgever van het project, wat op verschillende plekken is terug te vinden. Hoeveel harten tel jij?
 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632