29 juli 2019
Geplaatst door TeamHartvandeWaalsprong

Vanaf Hart van de Waalsprong hebben we een prachtig uitzicht op Fort Beneden Lent, ook wel Nieuw Knodsenburg. Het fort is in 1862 gebouwd. Allereerst ter verdediging van de stad Nijmegen en later ter bescherming van de spoorbrug over de Waal.

Nijmegen was een door de Nederlandse staat aangewezen vesting. Het was daarom vanwege de Kringenwet Nijmegen verboden om de vestingwerken af te breken of buiten de vestingwerken te bouwen. Dit was om de stad optimaal te kunnen beschermen en een vrij schootsveld te hebben. Na de invoering van de Vestingwet in 1874 werd een spoorbrug gebouwd, waardoor Nijmegen werd aangesloten op het Nederlandse spoornet. Het fort Beneden Lent verloor daarom de functie voor het verdedigen van de stad Nijmegen, maar kreeg wel de functie om de strategisch gelegen spoorbrug te verdedigen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het fort bemand, evenals aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Stichting Fort Beneden Lent maakt zich hard om mensen uit de wijk en recreanten de kans te geven om kennis te maken met deze unieke plek én natuur die schuilgaat binnen het waterslot. 

Kijk voor meer informatieo p: https://www.fortbenedenlent.nl/

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632