4 april 2022
Geplaatst door Maartje

Het bruist in gebiedsontwikkeling Hart van de Waalsprong in Nijmegen. De bouwactiviteiten van het energieneutrale winkelcentrum en de eerste woningen draaien op volle toeren. Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, vierde samen met de kopers en andere betrokkenen de start van de realisatie van de centrumblokken (Donk en Elft) in het toekomstige kloppende hart van de Waalsprong. Het woningaanbod van Donk en Elft bestaat uit een diversiteit aan huur- en koopappartementen in verschillende prijsklassen en 9.283 m2 aan commerciële ruimte voor onder meer vestigingen van Albert Heijn en Aldi.

Officiële handeling

Tijdens de officiële handeling is door Thijs Huis in het Veld en René Steman (beide projectdirecteur Hart van de Waalsprong) en Paul Cats (directie Dura Vermeer) getoost op een voorspoedige voortgang van de bouw en er is een boom onthuld, die later wordt toegevoegd op het parkeerdek van de centrumblokken. Onder het genot van een hapje en drankje hebben buren nader kennisgemaakt en kregen zij na afloop een give-away van retailers Albert Heijn, Aldi en van Hart van de Waalsprong. Het bouwplaatspersoneel genoot deze dag van een traktatie van de BBQ.

Het centrale plein met de centrumblokken Donk en Elft

Eind vorig jaar is de start gemaakt met de deelplannen Donk en Elft en deze mijlpaal kan nu na corona officieel worden gevierd. Eerder is binnen de wijk al gestart met de deelplannen Alver, Bliek en Crevas met in totaal 155 woningen. Gebouw Donk biedt ruimte aan 69 vrije sector huur- en 32 koopappartementen en 4.641 m2 aan commerciële ruimte. In gebouw Elft komen 51 sociale huur-, 21 vrije sector huur- en 49 koopappartementen en 4.642 m2 commerciële ruimte. Het ontwerp van de gebouwen is van architect De Zwarte Hond. De bouw is in handen van Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Van de koopappartementen is circa 75 procent verkocht. De prijzen van de nog beschikbare koopappartementen zijn vanaf € 449.500 v.o.n. Het winkelcentrum is afgenomen door Hans Geveling. De verhuur van de winkelunits is in volle gang en op dit moment is al zeventig procent verhuurd. Meer informatie over huurmogelijkheden is te vinden in de online verhuurbrochure: www.hartvandewaalsprong.nl.

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632