Energieneutraal wonen is de norm in Hart van de Waalsprong. De woningen worden duurzaam ontworpen zodat ze lang mee gaan en de impact op het milieu zo klein mogelijk is. Door de gemaakte keuzes in verkaveling, zonligging, bouwmethode en materialisering blijven de woningen niet alleen lang mooi maar is het bovenal prettig en toekomstbestendig wonen in Hart van de Waalsprong. Woningen die aan de hoge actuele energienorm voldoen, hebben een blijvend lage energierekening. In basis wekken de woningen evenveel energie op als ze verbruiken. Maar hoeveel energie daadwerkelijk verbruikt wordt, hebben de bewoners natuurlijk zelf in de hand.

Divers woningaanbod

Hart van de Waalsprong wordt een bruisende, stedelijke nieuwe woonwijk voor iedereen. Er komen circa 500 koop- en huurwoningen, variërend van stadsvilla’s tot lofts en van appartementen tot herenhuizen. De woningen liggen verspreid over een aantal woonblokken die elk een naam hebben gekregen die verwijst naar de flora, fauna of landschappelijke elementen in het stroomgebied van de Waal.

Kijk hier voor het actuele woningaanbod. Neem ook een kijkje op de vogelvlucht voor een mooi overzicht van de gehele plan en het toekomstig woningaanbod

Een energieneutrale woning

Energieneutraal wonen met een EPC van 0 is de norm. Alle nieuwe woningen zijn standaard energieneutraal. Dit betekent dat je als bewoner van een energieneutraal huis bij vergelijkbaar gebruik een lagere energierekening hebt dan van eenzelfde woning die niet energieneutraal is. Daarnaast zijn er inmiddels diverse hypotheekverstrekkers die extra leencapaciteit beschikbaar stellen voor de aanschaf van energieneutrale woningen. Daarmee kunnen de voorzieningen worden betaald die nodig zijn om een woning energieneutraal te maken. Energieneutrale huizen zijn comfortabel, voldoen aan de hoge actuele energienormen, kennen een blijvend lage energierekening én leveren een bijdrage aan minder emissies.

Meer lezen over hoe duurzaam Hart van de Waalsprong is opgezet? Kijk dan op de pagina duurzaamheid.

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632