Nijmegen

Wie Nijmegen een beetje kent, weet dat de stad een heel veelzijdig karakter heeft. Het is misschien wel de meest aantrekkelijke stad van Nederland, waar historie en de dynamiek van heden bij elkaar komen. Nijmegen: Old city, young vibe.

Nijmegen heeft een bruisende binnenstad. Je kunt er heerlijk een dagje winkelen of juist genieten van de gezellige cafés en restaurants. Nijmegen barst van de leuke speciaalzaken en hotspots voor een lekkere lunch, een perfecte kop koffie of een fijn speciaalbier. Met de vele podia, evenementen en musea valt er ook genoeg te halen voor de cultuurliefhebber. Laat je verrassen door al het moois wat het centrum van Nijmegen je te bieden heeft.

Old city
Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Al rond het begin van onze jaartelling werd Nijmegen dankzij de gunstige ligging een belangrijke uitvalsbasis voor het Romeinse leger. Rond het jaar 100 na Chr. was er een volledige stad door de Romeinen neergezet met de naam Ulpia Noviomagus Batavorum en ontving Nijmegen van keizer Trajanus het stads- en markrecht.

Stad in beweging
De stad telt bijna 177.000 inwoners, en dat aantal groeit. Om er voor te zorgen dat iedereen een passende woning kan vinden, wordt er in verschillende delen van de stad gebouwd aan woningen. De belangrijkste nieuwbouwlocaties van de stad zijn op dit moment Waalfront en Waalsprong, met respectievelijk een opgave van circa 2.000 en ruim 12.000 woningen. In de komende jaren komt daar de ontwikkeling rondom het station bij. 

Waalsprong
Vanaf eind jaren ’90 wordt gebouwd in het nieuwe stadsdeel van Nijmegen: de Waalsprong. Met eigentijdse wijken in diverse woonsferen. De totale opgave bestaat uit de realisatie van circa 12.000 woningen. De gemeente heeft in AM een partner, die niet alleen woningbouw realiseert, maar in de komende jaren ook de ontwikkeling van een centrumgebied voor de Waalsprong voor haar rekening neemt. Hof van Holland wordt het functionele én sociale hart van de Waalsprong, waar winkels, maatschappelijke voorzieningen, wonen, werken en een mooie openbare ruimte worden gecombineerd. Het wordt een plek waar je niet alleen je boodschappen kunt doen, maar waar het ook prettig verblijven is en mensen elkaar kunnen ontmoeten. De gemeente Nijmegen werkt met trots samen met AM aan de plannen voor dit bijzondere Hart voor de Waalsprong.

Kijk voor meer informatie op: 

www.nijmegen.nl

www.waalsprong.nl

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632