De Buren van Bliek is een coöperatief energiebedrijf dat elektriciteit levert aan de bewoners en andere gebruikers in Hart van de Waalsprong.

De energie komt van het zonnedak op het parkeerhuis Bliek, midden in de nieuwe wijk. Deze bron van energie kan bijdragen aan jarenlang woonplezier. De Nijmeegse ontwikkelstichting Wiek-II realiseert het project, samen met de mensen uit de wijk: de buren van Bliek.

Altijd goeie energie

Bliek is het begin van een nieuwe energievoorziening, die past bij het duurzame karakter van het Hart van de Waalsprong. Met de zonnepanelen op het parkeerhuis kan een groot deel van de woningen in de wijk van stroom worden voorzien. Op zonnige dagen gaat het teveel aan energie in een buurtbatterij. De batterij verwachten we in de loop van 2023 te kunnen realiseren. Bij meer vraag kopen we groene energie in. Zo zijn de wijkbewoners het hele jaar door verzekerd van genoeg stroom in huis. Ook als de zon niet schijnt.

Slim, slimmer, slimst

Bliek heeft nog meer in petto. Door inzicht te krijgen in het verbruik van de bewoners, kan de energie steeds slimmer worden verdeeld. Zo bepaal jij als inwoner straks zelf wanneer en hoeveel stroom je nodig hebt. Om je lampen te laten branden, je mobiel op te laden, je elektrische fiets of om een wasje te draaien. Op elk gewenst moment van de dag. Of je nou thuis bent, op het werk, of onderweg: de Buren van Bliek gebruiken hun energie op het slimste tijdstip. Zo bespaar je energie én houd je je energierekening in de hand.

Regie voor bewoners

Als inwoner van het Hart van de Waalsprong kun je mede-eigenaar worden van het zonnedak. Dit begint met je aansluiten bij de Buren van Bliek en stroom af te nemen. Als buur krijg je dan groene stroom, direct van de bron in jouw huis. De Buren van Bliek beslissen samen mee over de energieprijs. Zo houd je grip op je energierekening en weet je zeker dat jouw energie goed spul is: schoon, lokaal opgewekt, in lokale handen en slim gebruikt op het juiste moment. Met de Buren van Bliek heb je regie over jouw eigen energie.

Klinkt goed? Dat is het ook. Doe mee: meld je aan via burenvanbliek.nl

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632