Waalsprong

Vanaf eind jaren ’90 wordt gebouwd in het nieuwe stadsdeel van Nijmegen: de Waalsprong. Met eigentijdse wijken in diverse woonsferen. De totale opgave bestaat uit de realisatie van circa 12.000 woningen. Met de ontwikkeling van Hof van Holland - en daarbinnen het centrumgebied Hart van de Waalsprong - wordt een nieuwe en eigentijdse stedelijke woonsfeer toegevoegd aan de Waalsprong.

De ontwikkeling van de Waalsprong is inmiddels goed zichtbaar; het aantal gerealiseerde woningen is inmiddels over de helft. De nieuwe wijken in Lent en Oosterhout kenmerken zich door hun grote (ook onderlinge) variatie en wooncomfort. Voorzieningen zijn altijd dichtbij.

In het landschap
Het stadsdeel kenmerkt zich door de nabijheid van de stad en het omliggende landschap waarin Betuwe en rivierenlandschap samenkomen. Een groot natuur- en recreatiegebied in de Waalsprong is De Waaijer. De Waaijer wordt een gevarieerd groengebied met water, oevers, strand, bos, recreatiegebied en ruimte om te wonen. Midden in het gebied zijn drie grote waterplassen aangelegd, aangevuld met oevers, strand, bos en recreatiegebied en ruimte om te wonen.

Hof van Holland
De komende jaren ligt de nadruk op de ontwikkeling van Hof van Holland. Een eigentijdse wijk met een stedelijk karakter. Het nieuwe centrumgebied dat in Hof van Holland gerealiseerd wordt, is het nieuwe Hart van de Waalsprong. Het functioneel én sociaal hart waar winkels, maatschappelijke voorzieningen, wonen, werken en een mooie openbare ruimte worden gecombineerd. Het wordt een plek waar je niet alleen je boodschappen kunt doen, maar waar het ook prettig verblijven is en mensen elkaar kunnen ontmoeten. De Waalsprong is er trots op het Hart samen met AM te kunnen realiseren. Zo kunnen bewoners en bezoekers van de Waalsprong straks rekenen op alle moderne gemakken en voorzieningen die je in een moderne wijk mag verwachten.

Een vijfde van alle inwoners
Als de Waalsprong gereed is, woont ruim een vijfde van alle inwoners van Nijmegen ten noorden van de Waal. De Waalsprong bouwt aan duurzaamheid, niet alleen voor nu, ook voor de toekomst. Dus kiezen voor de Waalsprong, is kiezen voor comfortabel en toekomstbestendig wonen in een prettige leefomgeving.

Kijk voor meer informatie op www.waalsprong.nl

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632