18 juli 2022
Geplaatst door Maartje

Aannemer Hendriks Bouw en Ontwikkeling gaat in de 2de fase vier blokken bouwen: Front, Grutto, Hosta en Iberis. Deze zijn gelegen aan de zuidkant van het centrale winkelplein in Hart van de Waalsprong. In totaal gaat het om 127 woningen: 58 appartementen en 69 grondgebonden woningen. Een gevarieerd aanbod aan woningen en appartementen, zowel qua architectuur, grootte als in de plattegronden. Vorige week is de verkoop gestart van de blokken Front, Hosta en Iberis. Naast de woningen komt er ook circa 2.100 m2 commerciële ruimtes (als onderdeel van het winkelcentrum). 
 

Front, Grutto, Hosta en Iberis 
Front en Grutto zijn beide appartementengebouwen die boven een aantal winkels aan de Moormannstraat liggen. In beide gebouwen gaat het om een divers aanbod van 2-, 3- en 4-kamer-appartementen. Het door Monadnock architecten ontworpen Front kenmerkt zich door de 10 verdiepingen tellende toren die op de hoek van het gebouw boven het Oranje Marieplein in Hart van de Waalsprong uitsteekt. In Front worden 32 koopappartementen gerealiseerd. Grutto is een kleinschalig appartementengebouw van vier woonlagen, ontworpen door De Zwarte Hond. Hier komen 26 koopappartementen. Grutto is gesitueerd aan de zuidkant van het levendige winkelplein van Hart van de Waalsprong. 
Het plan voor Hosta en Iberis omvat 69 grondgebonden, energieneutrale woningen. De woningen variëren in grootte van circa 121 m2 tot 194 m2. Bijzonder aan dit deelplan is de grote variëteit in architectuur. Vier architectenbureaus tekenden voor Hosta en Iberis: Monadnock, BRINK, Level of Detail en Korthtielens. 

Duurzaam en comfortabel wonen
Bij de ontwikkeling van de woningen en appartementen Hart van de Waalsprong is aandacht besteed aan de toekomst. Duurzaamheid en comfort spelen een grote rol. Alle woningen zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming (stadsverwarming) en is er sprake van een balans-ventilatie-systeem met warmteterugwinning. Zonnepanelen leveren een bijdrage aan het terugdringen van de kosten van het stroomverbruik. Er is ook aandacht voor een gezonde, groene en natuurinclusieve leefomgeving. Zo beschikken Front en Grutto over een daktuin. Worden er meerdere nestelvoorzieningen voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen in de gevels opgenomen en regenwater wordt niet geloosd via de riolering maar geïnfiltreerd in de grond. 

Planning 
Naar verwachting start de bouw eind 2022 en zal de oplevering medio 2024 plaatsvinden. Met de oplevering van deze 127 woningen en de commerciële m2 wordt het totale plan Hart van de Waalsprong afgerond.