20 maart 2024
Geplaatst door Maartje

De bouw van het laatste deelplan in Hart van de Waalsprong is gestart. Aan de zuidkant van het levendige Oranje Marieplein komt appartementengebouw Grutto met 46 sociale huurappartementen en een winkelplint met een filiaal van HEMA en Kruidvat. Het door De Zwarte Hond ontworpen kleinschalige gebouw telt vier woonlagen. Naast Grutto ligt appartementencomplex Front wat onlangs het hoogste punt heeft bereikt. In de plint van Front komen ook winkelvoorzieningen. Met de realisatie van Front en Grutto is winkelcentrum Hart van de Waalsprong compleet. 

Duurzaam en betaalbaar wonen
Met de realisatie van de 46 twee- en driekamerappartementen kan Hart van de Waalsprong een steentje bijdragen aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen voor starters en jongeren. Dit is mede mogelijk geworden door een bijdrage uit de Startbouwimpuls. Woningcorporatie Portaal zal de sociale huurappartementen verhuren. Portaal is geen onbekende in Hart van de Waalsprong en verhuurt ook de appartementen in Bliek. De huurappartementen in Grutto worden ongeveer een half jaar voor oplevering (naar verwachting eind 2024) in verhuur gebracht via Entree.

Hart van de Waalsprong
Grutto is het sluitstuk van het nieuwe woon- en winkelhart van Nijmegen-Noord. De eerste fase is geheel bewoond. Ook het winkelcentrum met circa 25 winkels en (horeca)voorzieningen draait op volle toeren. Enkele winkelunits zijn nog beschikbaar en geschikt voor een kwalitatieve traiteur/delicatessenzaak, smaakvolle slijterij, fleurige bloemenzaak of hippe cadeauwinkel. In de tweede fase van Hart van de Waalsprong vinden inmiddels de eerste woningopleveringen in deelplan Iberis (gevolgd door de woningen in Hosta) plaats. Alleen in appartementengebouw Front zijn nog enkele appartementen te koop. 

De verwachting is dat in het voorjaar van 2025 het nieuwe woon- en winkelhart van de Waalsprong in z’n geheel zal zijn opgeleverd aan de nieuwe bewoners en ondernemers.

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632