11 april 2024
Geplaatst door Maartje

Donderdagmiddag 11 april jl. hebben woningcorporatie Portaal, Hans Geveling Vastgoed en ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong de koop bevestigd voor 46 sociale huurappartementen en 1.050 m2 commerciële ruimte in gebouw Grutto in Hart van de Waalsprong in Nijmegen. Op de begane grond van het appartementengebouw komen vestigingen van HEMA en Kruidvat. 

Duurzaam en betaalbaar wonen
De komst van 46 twee- en driekamerappartementen betekent een uitbreiding van het aanbod betaalbare huurwoningen voor starters en jongeren in Hart van de Waalsprong. Alle appartementen in Grutto worden gasloos en voorzien van vloerverwarming (stadsverwarming). Er is ook aandacht voor een gezonde en groene leefomgeving. Zo zorgen bomen en groen voor verkoeling, zowel in het openbaar gebied als in de daktuin. En wordt droogte tegengegaan door regenwater via wadi’s te filteren en te borgen. 

Marlies Krol, directeur vastgoed bij Portaal: "In Nijmegen is een groot tekort aan betaalbare woningen voor jongeren, eenpersoonshuishoudens en doorstromers. Gezien de locatie in de nabijheid van voorzieningen willen we hier levensloopgeschikte (rollatordoorgankelijke) appartementen toevoegen voor het huishouden van zowel de starter als oudere op de woningmarkt. Deze 46 energiezuinige sociale huurwoningen zijn daarmee een mooie aanvulling op onze woningportefeuille. Samen met de huurwoningen in gebouw Bliek heeft Portaal zo een mooi en divers aanbod voor onze bewoners in het gewilde, nieuwe stadshart van Nijmegen."

Sluitstuk nieuwe woon- en winkelhart van Nijmegen
Grutto is het sluitstuk van het nieuwe woon- en winkelhart van Nijmegen-Noord. De bouw van het complex is inmiddels gestart. De verwachting is dat in het voorjaar van 2025 het nieuwe woon- en winkelhart van de Waalsprong in z’n geheel zal zijn opgeleverd aan de nieuwe bewoners en ondernemers. De 1.050 m2 commerciële ruimte op de begane grond van Grutto wordt afgenomen door Hans Geveling Vastgoed. Met de vestiging van zowel een HEMA- als een Kruidvat-filiaal wordt de grote behoefte aan voorzieningen voor de wijk Nijmegen-Noord steeds beter ingevuld. De appartementen in Grutto worden ongeveer een half jaar voor oplevering in verhuur gebracht via Entree.

René Steman, projectdirecteur Hart van de Waalsprong voegt daaraan toe: “Wij zijn blij dat we nu starten met de bouw van het laatste blok in de 2e fase van Hart van de Waalsprong. Dit wordt voor onze klanten een zeer aantrekkelijke woon- en winkelomgeving. Met veel aandacht voor bijzondere architectonische details, en met de focus op een gezonde leefomgeving waar vele generaties plezierig gaan wonen.”
 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632