21 november 2020
Geplaatst door Maartje

In de Gelderlander van zaterdag 21 november staat deze prachtige luchtfoto van ons stadshart in wording.

Hof van Holland, waarin het woon- en winkelcentrum Hart van de Waalsprong komt te liggen, krijgt geleidelijk vorm. Over vijf jaar is dit een stedelijk gebied waarin duizenden woningen staan, maar waar ook winkels, restaurants en dienstverlenende bedrijven komen. Naast eengezinswoningen en kleinschalige gebouwen met zowel koop- als huurwoningen komt er in de richting van de toren van Hotel van der Valk naast station Lent meer hoogbouw.

Deze luchtfoto laat de eerste contouren van de nieuwe wijk en het bijbehorende stratenpatroon zien. De grenzen van de wijk zijn de spoorbrug links, stadsbrug De Oversteek rechts en de rond lopende Graaf Alardsingel. Het enige pand wat er nu al staat, is het zwarte gebouw rechts van het midden op de foto (net achter het witte blok), een tijdelijke vestiging van supermarkt Aldi. In 2023 opent het winkelcentrum Hart van de Waalspring zijn deuren. Daar komt naast een definitieve vestiging van Aldi en Albert Heijn een mix van landelijke winkels, horeca en lokale smaakmakers.

Fort Beneden-Lent, herkenbaar aan de bomen en waterpartij aan de Waal, blijft staan. Het verdedigingswerk uit de negentiende eeuw is van Staatsbosbeheer en krijgt in de toekomst een openbare functie in de wijk. Ook goed te zien links is de oude kersenboomgaard die de functie van Central Park voor Nijmegen-Noord krijgt.

 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632