11 februari 2021
Geplaatst door Maartje

Uitgangspunt voor Hart van de Waalsprong is een autoluwe nieuwe wijk. Het centrumgebied is zelfs geheel autovrij. Voetgangers en fietsers krijgen dus prioriteit in de openbare ruimte. Door voor dit principe te kiezen, krijgt Hart van de Waalsprong een gastvrije en aantrekkelijke woon- en verblijfsomgeving.

Het meeste autoverkeer (bezoekers van het winkelcentrum maar deels ook bewoners) rijdt snel en eenvoudig het in blok B gelegen, parkeerhuis in. Het parkeerhuis is een gebouwde bovengrondse parkeervoorziening voor 300 auto’s. Het bijzondere van het parkeerhuis is dat het demontabel is en daarmee aanpasbaar in gebruik. De stalen kolommen met betonnen vloeren zijn herbruikbare elementen. Het parkeerhuis in Hart van de Waalsprong kan in de toekomst aangepast worden aan de behoefte van dat moment.

 

De gevels van het parkeerhuis krijgen een bijzondere uitstraling waarbij veiligheid en een prettige sfeer een belangrijke rol spelen. De markante trappen en de ronde accenten van de entrees geven het parkeerhuis een eigentijdse beleving.

 

Op het dak van het parkeerhuis liggen circa 1.300 zonnecollectoren die samen met de andere zonnedaken zorgen voor de duurzame opwekking van een groot deel van de energiebehoefte in Hart van de Waalsprong. Lokaal opgewekte duurzame energie wat ook zoveel mogelijk weer lokaal wordt gebruikt.

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632