22 april 2021
Geplaatst door Maartje

Woningcorporatie Portaal en Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong hebben op 22 april jl. de overeenkomst voor de afname van 50 sociale huurappartementen getekend. De woningen maken onderdeel uit van het nieuwe woon- en winkelcentrum Hart van de Waalsprong in Nijmegen, een ontwikkeling van AM en VanWonen. Met de ondertekening komt de start van de bouw van de 50 sociale huurappartementen in blok Bliek (B) in Hart van de Waalsprong dichterbij. Het parkeerhuis en 8 stadswoningen maken ook onderdeel uit van blok Bliek.

Levensloopbestendig wonen

Namens Portaal ondertekende directeur Vastgoed Projecten Marlies Krol: ‘Wij zijn blij en trots om met deze partijen samen aan de slag te gaan in Hart van de Waalsprong. Onze handen jeuken, want in Nijmegen is grote vraag naar huurwoningen voor 1- en 2-gezinshuishoudens. Betaalbaar voor starters, doorstromers én senioren. Kortom, levensloopbestendige woningen voor iedereen, die bijdragen aan het realiseren van inclusieve buurten waar iedereen thuis is. Daarom pakken we hier in Hart van de Waalsprong onze verantwoordelijkheid door 50 levensloopbestendige sociale huurappartementen van 65 m2 te bouwen. Waar onze huurders straks heerlijk en comfortabel wonen, dichtbij alle voorzieningen.’

 

Duurzaam en eigentijdse stadswijk

Hart van de Waalsprong is hét functionele en sociale hart van Nijmegen-Noord. Projectdirecteur van de Ontwikkelcombinatie René Steman licht toe: ‘Wij gaan een levendig woon- en winkelgebied realiseren met voorzieningen en gemak in de buurt. Naast 500 woningen in vele soorten en maten, komt er een volwaardig en energieneutraal winkelcentrum. Met een Albert Heijn en Aldi, een versstraatje met lokale smaakmakers als bakker, slager, slijter en groenteboer en ruimte voor het landelijke filiaalbedrijf. Ook zijn er units voor maatschappelijke en paramedische zorgvoorzieningen beschikbaar. Aan het centrale stadsplein komt gezellige horeca met een echt Nijmeegs sfeertje.’

 

Woningen

Inmiddels is de verkoop van de eerste 30 eengezinswoningen in blok Crevas (C) gestart. De pre-sale van de grondgebonden stadswoningen en herenhuizen in blok Alver (A) en Bliek (B) en van de 81 koopappartementen in de gebouwen Donk (D) en Elft (E) loopt ondertussen ook. De sociale huurappartementen worden door Portaal ongeveer een half jaar voor oplevering (naar verwachting eind 2022) in verhuur gebracht via Entree.

 

René tot slot: ‘Het is heel fijn dat we bijna met de bouw kunnen starten. Altijd een bijzondere mijlpaal. Maar we kijken natuurlijk vooral uit naar het moment dat de eerste bewoners hun intrek nemen in hun nieuwe woning en de boodschappen gedaan kunnen worden!’

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632