10 mei 2021
Geplaatst door Maartje

De 40 winnaars van de grote tekenwedstrijd hebben onder leiding van graffiti-artist Joost Zwanenburg de houten bouwschutting bespoten. Met ontzettend veel enthousiasme en vooral toewijding hebben de kinderen van basisschool De Boomgaard en Petrus Canisius ieder een eigen letter ingekleurd. Alle letters tezamen vormen straks drie woorden die de ontwikkeling van Hart van de Waalsrpong kernachtig samenvatten. Het kunstwerk is nog zeker dit jaar te bewonderen langs de bouwplaats aan de zijde van Aldi en het Woon Informatiecentrum van de Waalsprong.

Aan de tekenwedstrijd die vooraf ging aan de graffiti-workshops deden maar liefst 250 kinderen van twee basisscholen uit Nijmegen en Lent mee. Het thema van de tekenwedstrijd was: Waar wordt jouw hart groter van? De prachtige en veelzijdige creaties hebben twee weken in de Aldi-vestiging aan Woenderskamp in Lent gehangen. Het winkelend publiek was de jury. Met het plakken van een hartjes-sticker op de tekening kon de voorkeur worden aangegeven. Na twee weken is de balans opgemaakt en zijn de kinderen van de tekeningen met de meeste stemmen als winnaar uit de bus gekomen. 

Het parkeerterrein voor het Woon Informatiecentrum van de Waalsprong is donderdag 6 mei en vrijdag 7 mei omgetoverd tot een waar graffiti-walhalla. De kinderen kregen uitleg van Joost over het gebruik van de spuitbussen en hoe je mooie effecten en lagen in je kunstwerk kan aanbrengen. Eerst kleurde ieder kind een letter in, daarna werd de verbindende achtergrond met groene tinten ingevuld en tot slot maakte Joost er met strakke hand een krachtige eindresultaat van.

Op korte termijn zullen de losse panelen op hun definitieve plek geplaatst worden. Pas dan is de schutting langs de bouwplaats als kunstwerk klaar en te bewonderen!

 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632