11 november 2021
Geplaatst door Maartje

Van één ding was Puck zeker: haar volgende huis moest weer een nieuwbouwwoning worden. Volgens haar heeft dat als grootste voordeel dat je het helemaal naar je hand kan zetten. En zo geschiedde. Puck kocht een bijzonder vormgegeven eengezinswoning in blok Alver in Hart van de Waalsprong.

Puck: ‘Ik heb ook wel eens een bestaande woning grondig verbouwd maar dat kostte veel tijd en geld om de woning naar je hand te zetten. En dan heb je het nog niet eens over verduurzamen. De woningen in Alver zijn net even minder standaard dan de andere woningen; dat maakt het leuk om daar helemaal mijn nieuwe stek van te maken. Gelukkig kan ik goed van tekening lezen. Al voor de inschrijving had ik de woning helemaal ingericht en bedacht hoe ik het zou willen!’

 

Vanuit Nijmegen is Puck in 2005 naar een nieuwe woning in Lent verhuisd. Ze werkt aan de HAN bij de opleiding logopedie. Haar 14-jarige dochter en hondje Storm verhuizen straks mee naar Hart van de Waalsprong. ‘Eigenlijk ben ik wel een beetje van het buitenaf wonen maar mijn dochter zit daar natuurlijk niet op te wachten. In de levensfase waarin ik nu zit, zie ik de stap naar het nieuwe centrum van Nijmegen-Noord, als een mooie mix. Een stukje stadser dan ik nu woon, met de gezelligheid van winkels en terrasjes, maar toch ook de Waal dichtbij. Dat biedt mij de mogelijkheid om met Storm zo de natuur in te lopen.’

 

Volgens Puck is het hele pakket in Hart van de Waalsprong interessant. ’De woning is zeer goed geïsoleerd en ik heb straks volledig vloerverwarming en zonnepanelen. En de schuur krijgt een speciaal groen dak. Maar daarnaast komt ook het gratis proefaanbod van We Drive Solar goed van pas. Ik heb nu een oud autootje en ik denk er sterk over om die weg te doen en van een elektrische deelauto gebruik te gaan maken. Al met al, denk ik dat er een goeie energie zal gaan stromen in de wijk!’