23 december 2021
Geplaatst door Maartje

Het jaar wat grotendeels achter ons ligt, was voor velen helaas weer een bewogen jaar met beperkingen en onmogelijkheden. Maar als terugkijken naar wat we allemaal wél hebben gedaan en bereikt, dan stemt ons dat positief voor het nieuwe jaar.

In 2021:

  • Bracht wethouder Noël Vergunst met ferme klappen op de trommel symbolisch de hartslag van het nieuwe centrum van de Waalsprong op gang gebracht. De allereerste paal van Hart van de Waalsprong ging bij appartementengebouw Bliek de grond in.
  • Zijn de eerste eengezinswoningen in de blokken Alver en Crevas succesvol verkocht.
  • Is het eindresultaat van de grote tekenwedstrijd onder basisschoolkinderen als kleurrijke bouwschutting blijvend rondom de bouwplaats te bewonderen.
  • Zijn de palen voor het parkeerhuis met ruimte voor 300 auto’s en met 1.300 zonnepanelen op het dak ook geslagen.
  • Zijn op het gebied van duurzaamheid afspraken gemaakt met Wiek-II over de oprichting van een eigen energiecoöperatie waar bewoners van Hart van de Waalsprong lid van kunnen worden om hun eigen energie te gaan opwekken.
  • Krijgen alle kopers en bewoners van een beleggershuurwoning een driejarig kennismakingsabonnement op een elektrische deelauto van We Drive Solar en een voucher van € 500 te besteden aan een elektrische (bak)fiets bij Zoevers in Lent.
  • Introduceerden we Nieuw Nijmeegs Hartlopen: een wandelroute in de vorm van een hart die het oude met het jonge hart verbindt. En je kan hem nog steeds lopen!
  • Tekenden we met woningcorporaties Portaal en Talis de overname van 101 (sociale) huurwoningen. De eerste huurappartementen worden in 2022 opgeleverd.
  • Is de verhuur van het eerste energieneutrale winkelcentrum en de verkoop van de bovengelegen appartementen gestart. De bouw van de blokken Donk en Elft is in volle gang.
  • Door natuurinclusief te ontwerpen en te bouwen, maken we voor alle bewoners in Hart van de Waalsprong een fijn (t)huis en een prettige leefomgeving. De ruim 1.000 nestkasten, de natuurschuurtjes, wadi’s en de groene gevels zijn daarvan een mooi voorbeeld.

 

We wensen iedereen hartelijke kerstdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Laten we van 2022 een gezond en duurzaam jaar maken.