29 maart 2022
Geplaatst door Maartje

Graag stellen we een rigger aan je voor. Een wat? De term ‘rigger’ is Engels. Het komt van ‘rigging’, wat een verzameling is van alles dat ervoor zorgt dat een zeilboot vooruit gaat als het waait. In de bouw is een rigger een ander woord voor hijsbegeleider.

Voor een kraanmachinist op grote hoogte is een rigger een extra set ogen op de vaak drukke bouwplaats onder hem. De hijsbegeleider bepaalt wie de kraan kan gebruiken en wat waar naar toe moet. De rigger is een belangrijke schakel in het veilig verplaatsen en hijsen. Hij communiceert met de kraan en leidt het proces in goede banen. Feitelijk doet de kraanmachinist wat de rigger zegt. Dat geeft duidelijkheid voor de kraanmachinist zodat deze zich kan concentreren op de hijswerkzaamheden.

En zo draagt ook een hijsbegeleider z’n steentje bij aan de lange keten van het bouwproces!

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632