21 september 2022
Geplaatst door Maartje

Hart van de Waalsprong wordt misschien wel de meest duurzame wijk van Nederland. Aan werkelijk alles is gedacht om het energiegebruik en de CO2-uitstoot terug te dringen zodat de footprint van de nieuwe bewoners zo klein mogelijk wordt. Van zonnepaneel tot elektrische deelauto en van afvalscheiding tot wadi. Daarnaast is energieneutraal wonen heel gunstig voor jouw portemonnee. 

Nieuwbouwwoningen zijn aantrekkelijk geprijsd. Zeker in vergelijking met bestaande, oudere woningen zijn nieuwbouwwoningen relatief goedkoper, verbruiken ze minder energie en is de kwaliteit en het wooncomfort veel hoger. 

Toekomstproof
Energieneutraal wonen is de norm in Hart van de Waalsprong. Dit betekent dat je als toekomstige bewoner van een energieneutraal huis bij vergelijkbaar gebruik een lagere energierekening hebt dan van eenzelfde woning die niet energieneutraal is. Daarnaast zijn er diverse hypotheekverstrekkers die extra leencapaciteit beschikbaar stellen voor de aanschaf van energieneutrale woningen om daarmee de voorzieningen te betalen die nodig zijn om een woning energieneutraal te maken. Energieneutrale huizen zijn zeer comfortabel (denk bijvoorbeeld aan vloerverwarming, HR++ glas en goede isolatie), voldoen aan de hoge actuele energienormen, je houdt er een blijvend lage energierekening aan over én je draagt bij aan minder emissies. 

Hoe dat kan? Alle woningen in Hart van de Waalsprong wekken hun eigen energie op via zonnepanelen en zijn gasloos. Voor de vloerverwarming en het warme water wordt gebruik gemaakt van het stadsverwarmingsnet van Vattenfall. De benodigde warmte wordt op een efficiënte manier verkregen waarbij slechts voor een deel gebruik wordt gemaakt van gas. Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel over de kosten van stadsverwarming en de gasprijs.

Aandacht voor groen
Er is ook aandacht voor natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie. Zo wordt bijvoorbeeld het regenwater niet geloosd op de riolering, maar wordt het opgevangen in wadi’s: groene zones waar het overtollige regenwater in de grond wordt opgenomen. Groene natuurschuurtjes en begroeide gevels zorgen bovendien voor verkoeling in de zomer, zuiveren de lucht en bieden volop ruimte aan mede-stadsbewoners, zoals de huismus, gierzwaluw of merel. Daarom komen er in Hart van de Waalsprong bijna 1.000 nestkasten. Deze nestkasten hebben een nauwe relatie met de beplanting in de privé-tuinen en in de openbare ruimte. Door je tuin zo min mogelijk te betegelen en groene erfafscheidingen te maken, kan je zelf ook nog een steentje bijdragen aan een groene gezonde woonomgeving voor mens en dier!

Is je interesse gewekt?
Kijk dan eens naar een woning (of appartement) die in verkoop zijn in de deelgebieden van de 2de fase. Wat dacht je bijvoorbeeld van een singelvilla met erker in Hosta? Deze lichte, brede 3-laagse woning met uitzicht op de nieuwe watersingel heeft standaard drie slaapkamers maar met een ruime zolder verdieping die naar eigen wens in te delen is. De fijne tuin sluit aan op het achtergelegen hof met een eigen parkeerplaats en de mogelijkheid voor een oplaadvoorziening voor de elektrische auto. 

Kijk voor meer info op: 
https://hartvandewaalsprong.nl/nl/service/hosta-en-iberis-verkoopdocumentatie/

Voor andere het overige aanbod: https://hartvandewaalsprong.nl/nl/aanbod/
 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632