29 november 2022
Geplaatst door Maartje

De geboren en getogen Nijmeegse Marleen de Kort is met haar 34 lentes jong eigenlijk al een oude rot in het vak. Uit liefde voor de horeca startte ze 12 jaar geleden in het centrum van Nijmegen ‘een klein cafeetje zoals dat er toen nog niet was’. Marleen: ‘een gezellige plek waar je óók alleen naar binnenloopt, om te genieten van een kop goeie koffie met een lekker taartje of broodje.’

Bairro Alto aan de Kannenmarkt, net even weg van de drukte aan de Grote Markt werd een feit. De parkeerplaats die toen voor de deur lag, is een aantal jaren terug verbouwd tot stadsparkje. ‘Als ons terras vol zat, dan namen mensen hun koffietje mee naar het parkje. Om het leuker en gezelliger te maken, bood ik ze er een kleedje bij aan. Zo groeide het idee verder uit tot een concept van picknickmanden die je bij ons naar eigen wens kan samenstellen en mee kan nemen naar het Kronenburgerpark of een Waalstrandje.’ 

Volgend jaar maakt Marleen de sprong en start ze een koffiebar het nieuwe centrum van Nijmegen-Noord. Marleen vertelt verder: ‘het bijzondere is dat de onze plek in Hart van de Waalsprong precies past bij wie wel zijn en hoe we graag werken. De koffiebar ligt net een beetje buiten het centrum met een terras voor de deur, dicht bij de natuur, openbare trappen aan het water en goed bereikbaar voor de buurtbewoners. Voor mij heeft het ondernemen in een woonwijk een bijzondere dynamiek. Je hebt veel terugkerende vaste gasten met wie je samen opgroeit. Ik ken veel andere dertigers die inmiddels in de Waalsprong wonen. Met hen ga ik het ondernemersavontuur aan. Ik ben er van overtuigd dat het zo gaat werken. En weet je? Het nieuwe stukje Nijmegen hoort al helemaal bij de oude stad en is heel gewild om te wonen. Je hoeft alleen de brug maar over en je bent er!’

Marleen vindt het wél spannend om bezig te zijn met een plek die alleen nog maar op papier bestaat. ‘Je kan niet voelen hoe de sfeer en de omgeving is door er een keer naar toe te gaan. Maar de uitgangspunten van het plan passen helemaal bij ons. Neem de duurzaamheidsambitie. Wij hoeven ons denken of hoe we werken helemaal niet te veranderen. Het past ons als een jas. Ons verhaal hoe we van een kaal bouwterrein tot een gezellige en gastvrije hotspot gaan komen, willen we via social media gaan delen met onze vaste en nieuwe gasten. En wie weet maken we nog wel andere ondernemers enthousiast om naar Hart van de Waalsprong te komen. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!’
 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632