28 juni 2023
Geplaatst door Maartje

Sinds 32 jaar wonen Ingrid van der Hart en Ad de Keyzer met veel plezier in een twee-onder-een-kapwoning uit de jaren ’60 in Nijmegen. Hun twee kinderen (inmiddels 35 en 37 jaar) zijn er opgegroeid. Maar liefst tien jaar duurde hun zoektocht naar het ideale appartement. Ingrid vertelt hoe ze uiteindelijk in Hart van de Waalsprong terecht zijn gekomen.

Een zoektocht van 10 jaar, dat klinkt lang!

‘Ja, dat is zeker lang maar het ging met vlagen; we waren niet non-stop bezig met zoeken. En telkens als we toch weer hadden besloten om niet te verhuizen dan knapten we ons huis wat op. Maar vooral bij mij bleef het prikkelen. We hebben een prachtige tuin waar we vooral graag in zitten. Maar tuinieren is niet onze hobby. Op termijn denk ik dat het fysiek te zwaar gaat worden. Daarnaast heb ik m’n hele leven gezegd: ooit wil ik boven de grond, in een appartement wonen. Geen idee waar dat vandaan komt maar het lijkt me zo fijn dat er niemand bij jou naar binnenkijkt, geen auto’s voor de deur, rust en niet te vergeten uitzicht. Maar ja, appartementen zijn relatief duur en we wilden niet veel aan ruimte inleveren. Dus daarom het duurde even.’

 

Hoe kwamen jullie in Hart van de Waalsprong terecht?

‘We richtten ons dus op een appartement. Het liefst nieuwbouw. Een oud huis is prachtig om naar te kijken maar niet om in te wonen. Zeker niet als je wat ouder wordt. Ons nieuwe thuis moest bij voorkeur ook op een nieuwe plek staan. We wonen nu dichtbij de bossen en we wilden naar een andere omgeving. Hart van de Waalsprong ligt prachtig bij de rivier. We houden veel van wandelen en fietsen en kunnen nu nieuwe tochtjes langs de Waal en de uiterwaarden maken. Vijf jaar geleden hebben we onze auto weg gedaan. Een autoluw gebied met het NS-station op loopafstand is voor ons dus ook perfect!’

 

En waarom kozen jullie voor dit appartement?

‘Het is maar liefst 130 m2 en heeft 3 slaapkamers. Door de grote raampartijen op het zuiden is er veel licht. Het appartement is ook lekker breed; dat geeft een enorm gevoel van ruimte. Maar wat echt heel fijn, en bijzonder voor nieuwbouw is, is de grote berging. We komen uit een huis met zolder en schuur dus we hebben veel spullen die we kwijt kunnen. En de kers op de taart is natuurlijk het balkon.’

 

Eind van dit jaar kunnen jullie al verhuizen. Gaat dat niet ineens te snel?

‘Nee, juist heel leuk dat het al zo ver is. Bij nieuwbouw koop je vaak van tekening en dan lijkt het me zo lastig om goed in te kunnen schatten hoe groot het daadwerkelijk is. Het voordeel is dat wij al in ons nieuwe huis hebben kunnen kijken. En toen we binnen waren, vonden we het allebei zo groot! Nadeel kan zijn dat je niet zo veel dingen meer kan veranderen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk wel blij ben dat er al keuzes voor ons gemaakt zijn. We hoeven alleen nog een keuken uit te zoeken en dat vind ik al een klus. En oh ja, ook nog ons huidige huis verkopen.’

 

Kun je je voorstellen hoe jullie straks zullen wonen?

‘We zien het helemaal voor ons. Ik verwacht dat we veel zullen wandelen en fietsen in de prachtige omgeving. Ook zullen we genieten van de bedrijvigheid van het winkelcentrum. Mensen beneden op een terrasje; wij in alle privacy op ons eigen balkon. Er zal altijd wat te beleven zijn. Je zit hier nooit in je uppie. Wordt trouwens nog wel een uitdaging om aan alle verleidingen weerstand te bieden. We wonen straks boven de ijssalon en Ad houdt enorm van boodschappen doen!’ 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632