5 september 2023
Geplaatst door Maartje

Een minibieb? Yes, een kleine bibliotheek aan huis! In steeds meer wijken kom je zo'n minibieb tegen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om een boek bij de mini-bieb (of boekenhuisje) te halen en staan vaak 24/7 buiten zodat ze vrij toegankelijk zijn.

Ruilen, lenen, meenemen of doneren
Het gemak van deze kleine boekenkasten, soms verstopt in de vorm van een klein huisje, vrij toegankelijk zijn. Je kunt er terecht om een boek te ruilen, lenen meenemen of zelfs te doneren! Het leuke van zo’n boekenhuisje is dat je de buurt beter leert kennen en zelfs mensen ontmoet die net als jij zijn geïnteresseerd in een boek. 

Wat zwerft daar? Een zwerfboek!
Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Niet alleen omdat het bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind, daarnaast is lezen ook nog eens ontspannend. Door een ‘Zwerfboekenstation’ en mini-biebs komen de kinderen in aanraking met diverse soorten leesboeken. De kinderen kunnen het boek mee naar huis nemen en wanneer het uitgelezen is weer ergens anders neerleggen (in een minibieb bijv.) om het te laten zwerven. 

Ga op zoek! 
Ook Nijmegen-Noord kent een aantal minibiebs en kinderboekenzwerfstations. Pak je boek mee en ruil het voor een ander leuk boek. Spring op de fiets en rijd naar een van de vele minibiebs in Nijmegen-Noord. De dichtsbijzijnde minibieb die we hebben gevonden in de buurt van Hart van de Waalsprong is Minibieb Lent aan de Beatlesstraat 17 ca. 6 minuten fietsen of een ruim kwartiertje wandelen. Gegarandeerd voor een middag vol plezier en onontdekte plekjes!

Maak een ander blij
Wanneer je je boek hebt uitgelezen, kan je het uiteraard terugzetten of leggen bij de boeken die je hebt. Je kan het naar de kringloop brengen, op een weggeefhoek op Facebook plaatsen, in de container gooien of er een ander blij mee maken door het in een mini-bieb te plaatsen. Wanneer jij plezier aan een boek hebt beleefd is het toch leuk om een ander er blij mee te maken? 

Ken jij nog meer mini-biebs in de buurt van Hart van de Waalsprong? Laat het ons weten! 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632