4 juli 2019
Geplaatst door TeamHartvandeWaalsprong

Warmoes is onze buurvrouw en daar zijn we blij mee. De bewoners van Hart van de Waalsprong kunnen bij dit bijzondere stukje groen vele soorten groene en fruit halen. Hier wordt groente en fruit geteeld zoals de ‘warmoezeniers’ vroeger ook deden, met veel variatie in rassen en soorten.

In de unieke hoogstamboomgaard zijn nog bijzondere oude appel-, peren-, kersen- en pruimenrassen te vinden, zoals ‘Sijsjespeer’, ‘Lentsche Roode’ en ‘Sterappel’. Ook is er kleinfruit beschikbaar: aardbeien, verschillende soorten bessen, frambozen en bramen. Op akkers in de boomgaard en in koude bakken en kas worden vele soorten groenten geteeld. De oogst wordt verkocht in een winkeltje en tijdens plukdagen.

Op de plukdagen ben je welkom om zelf fruit te komen plukken. In het seizoen is er ook een bloemenpluktuin, waar je zelf een bos bloemen kan komen plukken. 

 

Het tuincafé is een fijne, rustige plek in het groen met 's zomers zitjes op het terras en in de boomgaard. Ook in de winter hangt er een gezellige, ontspannen sfeer.

Van woensdag tot en met zondag kun je vanaf 10 uur genieten van zoveel mogelijk biologische en zelfgemaakte gerechten. Er wordt gebruik gemaakt van een kleine, wisselende kaart zodat de oogst daarin verwerkt kan worden. Er is heerlijke biologische koffie en eigen appel- en appelperensap te krijgen. Eerlijk eten voor een aantrekkelijke prijs is het devies.

Het is mogelijk om vergaderruimtes te huren met uiteraard heerlijke biologische en zelfgemaakte versnaperingen.

Als je nog geen genoeg hebt van dit mooie plekje, dan kan je blijven logeren in het nieuwe gastenverblijf in de voormalige tuinderswoning hebben gemaakt?

www.dewarmoes.nl

 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632