27 september 2019
Geplaatst door TeamHartvandeWaalsprong

Michiel (44) is opgegroeid in Millingen aan de Rijn, een kleine 20 kilometer van Nijmegen. Of zoals Michiel het zelf verwoordt: ‘Ik ben een jongen uit de polder en dat werkt op een bepaalde manier in mijn voordeel. Hier in Lent maar ook in Groesbeek, waar ik onlangs m’n derde Eten & Drinken heb geopend, vinden mensen het fijn dat ik uit Millingen kom. Dat ik bekend ben met hoe dat dorpse in elkaar zit.’

De eerste Eten & Drinken begon Michiel echter in Nijmegen. ‘In Nijmegen-Oost om precies te zijn. Dat is een bijzondere wijk; eigenlijk een beetje een dorp in de stad’, aldus Michiel. ‘Alles woont er door elkaar heen; studenten, rijkere ouderen en gezinnen. Mensen doen veel samen en de kinderen kunnen nog op straat spelen. En, er zijn maar liefst 60 horecazaken op 7.000 inwoners! Dat is heel veel. Ze draaien niet allemaal even goed maar het merendeel zeker wel. Nijmegen-Oost is een populaire woonwijk maar is inmiddels bijna niet meer te betalen.’

Huiskamersfeer

Michiel: ‘Als je bij Eten & Drinken binnenkomt, wil ik dat je denkt: thuis! Dat de barman gewoon ‘hallo’ zegt en je een ‘wees welkom’ wenst zonder dat je het gevoel krijgt dat je meteen iets moet bestellen. Gewoon heel relaxed. En dat met een goede prijs-kwaliteit. Alle drie m’n zaken hebben hetzelfde concept maar wel overal met een ander gevoel. Waar we in Nijmegen echt een huiskamer zijn waar je naar toe gaat als je geen zin hebt om te koken, zijn we in Lent ook huiskamer-café maar meer in eetcafé-stijl. Hier wordt nog wel eens tot uurtje of 3 lekker bier gedronken. En Groesbeek is weer meer restaurant waar mensen bellen: ‘mogen we een tafeltje voor twee?’ Maar we reserveren dus niet. Kom maar gewoon binnen, vinden we veel leuker. We regelen het altijd wel. Drie zaken, drie keer anders. Het enige wat overal geldt is de gastvrijheid, laagdrempeligheid en de sfeer. Dat krijgen we overal voor elkaar door onze mensen. De medewerkers maken de tent!’

Voor meer informatie gaan naar https://cafe-etenendrinken.nl/lent/.

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632