30 augustus 2022
Geplaatst door Maartje

Het zonnedak op het parkeerhuis biedt ruimte aan ruim 1.200 PV-panelen die de wijkbewoners direct in hun huis van groene stroom gaan voorzien. Voor het aanleggen en exploiteren van dit zonnedak is een samenwerking aangegaan met Wiek-II. Wiek-II heeft voor de bewoners en ondernemers in Hart van de Waalsprong energiecoöperatie ‘de Buren van Bliek’ opgericht.

Door als bewoner van Hart van de Waalsprong lid te worden van de coöperatieve vereniging de Buren van Bliek word je samen eigenaar van het zonnedak. De opgewekte stroom gaat dan rechtstreeks naar je eigen woning. Op zonnige dagen wordt het teveel aan energie opgeslagen in een buurtbatterij. Zo zijn de buren van Bliek altijd verzekerd van genoeg stroom, ook als de zon niet schijnt.

 

Door de inzet van slimme technologie kunnen de leden hun verbruik op de voet volgen en kan de lokaal opgewekte energie steeds slimmer worden ingezet. Zo bepalen de buren van Bliek straks zelf op welk moment er stroom nodig is. Daarmee wordt energie bespaard en houden bewoners hun energiekosten in eigen hand.

 

In oktober 2022 wordt het parkeerhuis met het zonnedak opgeleverd. Vanaf november 2022, als ook de eerste bewoners hun intrek nemen in hun woning, kan de energie daadwerkelijk gaan stromen. Tijdens informatiebijeenkomsten is er voor bewoners gelegenheid om zich aan te melden bij de coöperatie. Kijk voor meer info op:

 

https://burgersgevenenergie.nl/initiatief/bliek/

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632