1 november 2022
Geplaatst door Maartje

Na ruim een jaar bouwen, had Noëlle Muller dinsdagmorgen 1 november de eer om van wethouder Noël Vergunst de sleutel van haar spiksplinternieuwe woning aan de Theo Dobbestraat overhandigd te krijgen. Noëlle heeft er erg naar uitgekeken om als een van de eerste bewoners in deze nieuwe en energieneutrale wijk Hart van de Waalsprong te gaan wonen. Noëlle: ‘Het zal best nog een tijdje pionieren zijn want om ons heen wordt nog volop gebouwd maar dat heeft ook wel weer z’n charmes. Ik neem de komende weken de tijd om onze nieuwe woning aan te kleden voordat ik daadwerkelijk ga verhuizen. Ik kijk uit naar het moment dat we er daadwerkelijk wonen.’

Ook voor wethouder Noël Vergunst een heugelijk moment. Vergunst: ‘Een mooie mijlpaal in deze voor onze stad belangrijke gebiedsontwikkeling; de Waalsprong krijgt nu echt een kloppend hart! En natuurlijk wens ik de allereerste bewoners in Hart van de Waalsprong veel geluk in hun mooie nieuwe woning!’

De 30 woningen die nu worden opgeleverd zijn op vele vlakken duurzaam ontwikkeld. De woningen zijn energieneutraal door goede isolatie, een warmte-terugwin-systeem, zonnepanelen en stadsverwarming. Ook is er ruimte gecreëerd voor nestkastjes en de daken van de bergingen zijn voorzien van sedum. De bestrating in het binnenterrein is waterdoorlatend. Daarnaast ontstaat er een autoluw karakter doordat bewoners hun auto achter de woningen op het binnenterrein parkeren.

Janssen de Jong Bouw Oost, de aannemer van de nieuwbouwwoningen in Alver, Bliek en Crevas, gaat de komende tijd verder met het opleveren van de energieneutrale woningen. De verwachting is dat aan het begin van volgend jaar ook alle kopers van de nieuwe woningen in Bliek en Alver de sleutel hebben gekregen. Het parkeerhuis wordt ook dit jaar nog in gebruik genomen. De appartementen bestemd voor de verhuur door Portaal en Syntrus Achmea worden begin volgend jaar opgeleverd.
 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632