13 december 2022
Geplaatst door Maartje

Op donderdag 8 december is het hoogste punt van de centrumblokken Donk en Elft gevierd. Wethouder John Brom verrichtte samen met aannemer Dura Vermeer, zakelijke afnemers Hans Geveling Vastgoed, woningcorporatie Talis en Syntrus Achmea de officiële handeling op het nieuwe stadsplein van het winkelcentrum. Op het Oranje Marieplein werden de vlaggen gehezen en de werknemers van Dura Vermeer werden getrakteerd op een welverdiende warm snack.

Wethouder John Brom over het bereiken van deze mijlpaal: 'Het is heel snel gegaan, de bouw is pas ruim een jaar bezig. Een groot compliment voor de mensen die hier dagelijks aan werken en dat bovendien doen met veel aandacht voor veiligheid.' Brom kijkt uit naar de komst van het winkelcentrum: 'In Nijmegen-Noord worden natuurlijk veel woningen gebouwd en we zijn als gemeente heel blij dat die nieuwe bewoners nu ook goede voorzieningen krijgen, zoals een prachtig winkelcentrum.'  

Het levendige Oranje Marieplein vormt het hart van het winkelgebied. Aan dit plein bevinden zich twee belangrijke trekkers van het winkelcentrum, de supermarkten AH-XL (full-service) en ALDI (discounter). Recent werd bekend dat ook HEMA, koffiebar Bairro Alto, Etos, Gall & Gall en Sound & Soul foodbar als huurders hebben getekend en intrek nemen in het eerste energieneutrale winkelcentrum in Nederland. 

Het eerste deel van het winkelcentrum wordt eind 2023 opgeleverd. De eerste bewoners van Hart van de Waalsprong hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Naar verwachting zijn eind 2024 alle woningen en commerciële voorzieningen in Hart van de Waalsprong opgeleverd. 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632