22 mei 2023
Geplaatst door Maartje

Na verhuizing naar Hart van de Waalsprong, neemt Dean zijn taak als Wijkheld uiterst serieus! Hij zet zich in om het zwerfafval in de buurt op te ruimen. Onder het motto dat in een schone buurt minder snel nieuw afval in de openbare ruimte wordt gegooid, streeft Dean ernaar om 1x per week (onder begeleiding van een volwassene) de straat op te gaan. Van Dar krijgt Dean daarvoor een speciale outfit, een goede knijper, zwerfafvalzakken en een emmer voor kinderen om het zwerfafval goed op te kunnen ruimen. 

Wellicht zijn er nog meer kinderen die zich als Wijkheld willen aanmelden? Samen buiten zijn, zwerfafval opruimen en er ook nog een zakcentje mee verdienen. Vele handen maken licht werk en zo houden we samen onze mooie nieuwe buurt schoon!

Wijkhelden is een initiatief van de gemeente Nijmegen en Dar. Kinderen uit groep 3 tot en met 8 kunnen zich aanmelden als Wijkheld. Voor elke keer als zij zwerfafval opruimen krijgen ze een zakcentje voor de gemeente. Door je in te zetten als Wijkheld en daarmee zwerfafval op te ruimen in de buurt worden jongens en meisjes zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Zij leren hoe het is om actief en betrokken te zijn bij de samenleving. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Het is daarnaast gezond en leuk om buiten bezig te zijn. Wijkhelden brengt ouderen en jongeren bij elkaar om samen te zorgen dat we allemaal fijn kunnen wonen in een stad die schoon, heel en veilig is. 

Voor meer informatie: wijk-helden.nl

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632