17 november 2022
Geplaatst door TeamHartvandeWaalsprong

Voor de deelplannen Alver, Bliek en Crevas is in overleg met de gemeente Nijmegen en Dar gekozen voor een systeem van gescheiden afvalinzameling. Restafval, papier, gft en plastic+ worden apart ingezameld en opgehaald door Dar. Voor het parkeerhuis zijn ondergrondse afvalcontainers voor het huishoudelijk restafval geplaatst. Deze containers zijn te openen met de afvalpas van Dar (zie hieronder). In het parkeerhuis is een afvalruimte ingericht met rolcontainers voor papier, gft en plastic+. Met een aparte sleutel is deze afvalcontainerruimte te openen. De deur bevindt zich links van de auto-ingang van het parkeerhuis. 

Op de parkeerplaats voor ALDI en het Waalsprong Informatiecentrum staat een container bestemd voor glas en een bak voor textiel.

Afvalpas
Voor de ondergrondse containers voor het parkeerhuis, heb je een afvalpas nodig. Deze pas is adresgebonden en kan gratis aangevraagd worden bij Dar. Vraag de afvalpas wel binnen drie maanden na verhuizing aan. Doe je dat niet dan betaal je €10,- voor de pas. Meer informatie: dar.nl/afvalpas/ 

Neem ook als je een bezoek brengt aan een milieustraat van Dar altijd je afvalpas mee. De afvalpas is je toegangsbewijs tot de milieustraat. 

Afvalscheiding
Wees er alert op dat het afval in de juiste container terecht komt. Als gescheiden afval te veel vervuild is (verkeerd ingezameld) dan kan het niet gerecycled worden. Ook het plaatsen van afval naast de containers is niet toegestaan. Het afval wordt niet meegenomen door Dar en leidt tot verrommeling van de containerruimte. Informatie over hoe je je afval op de juiste manier aanbiedt, zie: dar.nl/afval/containers/

Tot slot: het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat timmermannen, stukadoors, vloerenleveranciers en/of andere klusbedrijven hun bedrijfsafval via het huishoudelijk afval aanbieden. Vraag hen of ze verpakkingsmateriaal en ander afval mee willen nemen en zelf willen afvoeren. Zou je zo vriendelijk willen zijn hier extra alert op te zijn? 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632