22 november 2023
Geplaatst door TeamHartvandeWaalsprong

Voor de deelplannen Alver, Bliek en Crevas is in overleg met de gemeente Nijmegen en Dar gekozen voor een systeem van gescheiden afvalinzameling. Restafval, papier, gft en plastic+ worden apart ingezameld en opgehaald door Dar. Voor het parkeerhuis zijn ondergrondse afvalcontainers voor het huishoudelijk restafval geplaatst. Deze containers zijn te openen met de afvalpas van Dar (zie hieronder). In het parkeerhuis is een afvalruimte ingericht met rolcontainers voor papier, gft en plastic+. Met een aparte sleutel is deze afvalcontainerruimte te openen. De deur bevindt zich links van de auto-ingang van het parkeerhuis. 

Voor de deelplannen Hosta en Iberis is de afvalinzameling net iets anders geregeld. Restafval breng je ook naar de ondergronds afvalcontainers die voor het parkeerhuis staan. Maar oud papier, gft en plastic+ verzamel je thuis in daarvoor bestemde zakken of rolcontainer. Dar haalt dit afval bij je op. Zet daarvoor plastic+, oud papier en gft-afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de openbare straat. 

Weten wanneer wij jouw plastic+, oud papier en gft afval ophalen? Op dar.nl/afvalwijzer vind je de afvalkalender. Zo weet je precies wanneer Dar welk afval ophaalt. Of download de Dar-app. Je hebt dan de afvalkalender altijd bij de hand. Je stelt een melding in wanneer welk afval wordt opgehaald. Ook lees je meer over afvalscheiden en milieustraten. 

Glas- en textielafval
Voor het parkeerhuis aan de Truus Gelsingstraat vind je ook de ondergrondse containers bestemd voor driekleuren glas en een (tijdelijk) bovengrondse bak voor textiel. Doe je textiel, schoenen en/of linnengoed in een goed gesloten zak en werp ze dan in de textielbak. 

Afvalpas
Voor de ondergrondse containers voor het parkeerhuis, heb je een afvalpas nodig. Deze pas is adresgebonden en kan gratis aangevraagd worden bij Dar. Vraag de afvalpas wel binnen drie maanden na verhuizing aan. Doe je dat niet dan betaal je €10,- voor de pas. Meer informatie: dar.nl/afvalpas/ 

Neem ook als je een bezoek brengt aan een milieustraat van Dar altijd je afvalpas mee. De afvalpas is je toegangsbewijs tot de milieustraat. 

Afvalscheiding
Wees er alert op dat het afval in de juiste container terecht komt. Als gescheiden afval te veel vervuild is (verkeerd ingezameld) dan kan het niet gerecycled worden. Ook het plaatsen van afval naast de containers is niet toegestaan. Het afval wordt niet meegenomen door Dar en leidt tot verrommeling van de containerruimte. Informatie over hoe je je afval op de juiste manier aanbiedt, zie: dar.nl/afval/containers/

Tot slot: het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat timmermannen, stukadoors, vloerenleveranciers en/of andere klusbedrijven hun bedrijfsafval via het huishoudelijk afval aanbieden. Vraag hen of ze verpakkingsmateriaal en ander afval mee willen nemen en zelf willen afvoeren. Zou je zo vriendelijk willen zijn hier extra alert op te zijn? 

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632