14 september 2020
Geplaatst door Maartje

Het nieuwbouwproject Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. In Hart van de Waalsprong komen naast 400 koopwoningen ongeveer 100 sociale huurwoningen. Woningcorporatie Portaal verhuurt hiervan ongeveer de helft. Het andere deel zal Talis verhuren.

Portaal ontwikkelt huurappartementen in Blok B. Isham Adams, assetmanager bij Portaal, geeft aan dat duurzaamheid bij Portaal hoog op de agenda staat. Isham: ‘Wij willen dat toekomstige generaties betaalbaar én comfortabel kunnen wonen in onze woningen. Onze eindbestemming is duidelijk: alle woningen CO2-neutraal in 2050. Dat klinkt nog heel ver weg. Maar het betekent dat we vandaag al moeten besluiten wat voor straks de beste duurzame keuze is. Als we onze bestaande complexen renoveren, dan passen we duurzame oplossingen toe waardoor onze huizen meteen voldoen aan de eisen van 2050. Ook hebben we het project Zonnig Portaal waarbij we bijvoorbeeld daken van appartementengebouwen voorzien van zonnepanelen. Met de opgewekte energie is er voor gemeenschappelijke voorzieningen, zoals verlichting op galerijen of portieken, minder fossiele brandstof nodig. De beheerskosten kunnen daardoor omlaag wat zich door vertaalt in lagere servicekosten voor bewoners. Ook de huurders van onze eengezinswoningen bieden we de mogelijkheid om mee te doen met Zonnig Portaal, als hun woningen geschikt zijn voor plaatsing van zonnepanelen.’

‘Het mooie van het project Hart van de Waalsprong’, vertelt Isham verder, ‘is dat het ontworpen is als een energie-neutrale stadswijk. Alle energie die in de wijk nodig is voor het koelen, verwarmen en verlichten wordt ter plekke (lokaal) en duurzaam opgewekt. De belangrijkste energie-opwekkers liggen op de daken van de eengezinswoningen, de appartementsgebouwen en het parkeerhuis in Blok B. Onze appartementen hebben bij oplevering dus direct energielabel A. Doordat we levensloopbestendige appartementen bouwen, spelen we in op de trend dat mensen langer thuis en zelfstandig kunnen wonen. Met alle voorzieningen in Hart van de Waalsprong lijkt het mij hier straks heerlijk wonen. Voor jong én oud!’

De bouw van de woningen van Portaal start medio 2021. De huurappartementen van Portaal in Blok B zullen te zijner tijd via Entree verhuurd worden.

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632