23 september 2020
Geplaatst door Maartje

In Hart van de Waalsprong komen naast 400 koopwoningen ca. 100 sociale huurwoningen. Woningcorporatie Portaal en Talis verhuren straks ieder ongeveer de helft. Naomie Vermeij, beleidsadviseur Vastgoed bij Talis, licht de visie en plannen van Talis toe.

Naomie: ’Wij willen, net als de gemeente Nijmegen en andere corporaties, een ongedeelde of inclusieve stad. We leveren een bijdrage aan gemixte wijken. Zowel qua vastgoed als bewoners. Daarbij kijken we telkens of onze woningen nog voldoen aan de wensen van onze doelgroep en of ons aanbod in Nijmegen en Wijchen daarbij past. Zo is bijvoorbeeld een groot deel van onze huurders alleenstaand en hebben we veel eengezinswoningen. Daarom verkopen we sommige eengezinswoningen en proberen we met nieuwe huurwoningen goed in te spelen op de vraag. Per locatie bekijken we welk type woning en voor welke huurprijs het meest past bij een inclusieve stad.’ 

In Hof van Holland, waar Hart van de Waalsprong onderdeel vanuit maakt, wordt een gevarieerde mix van huur- en koopwoningen gebouwd. Naast woningen is ook ruimte voor het nieuwe voorzieningenhart van de Nijmegen-Noord met supermarkten, speciaalzaken en horeca. En zoals dat in een centrumgebied hoort, komt er ook een basisschool, sportvoorzieningen en een gezondheidsplein. 

‘Hart van de Waalsprong is een toplocatie’, geeft Naomie aan. ‘Het is goed bereikbaar en dichtbij het NS-station. Hart van de Waalsprong komt ook bomvol voorzieningen en binnen no-time zit je in het centrum van Nijmegen. Daarnaast zijn natuurgebieden op loop- en fietsafstand. Op zo’n centrumlocatie bouwen we specifiek kleine appartementen voor de jongere doelgroep. Dat doen we omdat we op andere locaties in de Waalsprong weer andere typen woningen realiseren. Zo bouwen we in Stelt-Zuid 20 rug-aan-rugwoningen en in Woenderskamp zowel 124 appartementen met verschillende oppervlakten, als 31 eengezinswoningen. Tegenover onze 50 toekomstige huurappartementen in Hart van de Waalsprong ontwikkelen we een groot woonzorgcomplex met 91 woningen volgens een Vitaal Wonen-concept van ZZG zorggroep en Talis. Zo zorgen we dus ook in nieuwbouwwijken voor een gevarieerd aanbod aan huurwoningen.’

De bouw van de woningen start vermoedelijk medio 2021. De eerste huurappartementen (eigendom van Portaal) komen in blok B. Talis is de verhuurder van de appartementen in blok E. Alle appartementen worden uiteindelijk via Entree verhuurd. Op www.hartvandewaalsprong.nl is de voortgang en meer informatie over de ontwikkeling van het nieuwe stadshart te volgen.

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632