29 april 2023
Geplaatst door Maartje

In Hart van de Waalsprong is een uitgekiend plan gemaakt met ruimte voor biodiversiteit, veel groen en goede hemelwaterafvoer. Regenwater komt niet in het riool terecht maar wordt langer in het gebied vastgehouden om zo droogte tegen te gaan. Bij grote regenbuien wordt het hemelwater tijdelijk opgevangen in zogenaamde wadi’s, waarna het langzaam opgenomen kan worden in de bodem. In de ontwerpen van de woningen is veel ruimte voor groen meegenomen. Je ziet dit terug bij de bijzondere fruitnissen, groene gevels, erfafscheidingen en daken van schuurtjes en pergola’s in de binnenhoven. En wat te denken van het waterelement op het centrale plein, dé plek voor ontmoeting en spelen. Daarnaast willen we ook dat de vogels, vlinders en insecten zich gaan thuis voelen in Hart van de Waalsprong. Zo komen er bijvoorbeeld op verschillende plekken nestkastjes. Kijk maar eens aan de achterkant van het parkeerhuis!

Daarnaast bevordert het wonen in een groene buurt het welzijn van bewoners. Uitkijken op groen doet dat alleen al! Groen maakt buurten gezelliger en fijner om in te verblijven en elkaar te ontmoeten. 

Vijf tips om jouw groene hart in Hart van de Waalsprong te laten spreken:

1. Beperk het tegeloppervlak in je tuin. 40% verharding is vaak meer dan genoeg. Bij veel regenval watert je tuin zo beter af. 
2. Voeg groen toe door het plaatsen van bomen en planten, groene erfafscheiding zoals haag of begroeide schutting. Op je balkon creëer je verticaal groen met een kruidenwand of hangende planten.
3. Maak dierverblijven zoals nestkastjes of een insectenhotel.
4. Gebruik inheemse planten en bloemen; vooral ook in potten op je balkon of terras. Inheemse planten zijn veerkrachtig en sterk en een goede voedingsbron voor veel dieren.
5. Vang regenwater op in een regenton; het water kun je later gebruiken om je tuin te sproeien.

Lees voor meer achtergrond het interview met Margot Ribberink, ambassadeur van Operatie Steenbreek, ook eens: 'Samen voor meer groen in de buurt'

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Donk en Elft
Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
Janneke Wenting
nieuwbouw@hansjanssen.nl 024-6790921
Appartementen Front
Woningen Hosta en Iberis
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632