27 december 2023
Geplaatst door Maartje

Het jaar 2023 ligt inmiddels bijna achter ons. En wat was het een bijzonder jaar voor Hart van de Waalsprong!

Weet je nog? In 2023:
•    Was het eerste grote moment de ingebruikname van het parkeerhuis; met plaats voor zo’n 300 auto’s, 1.200 zonnepanelen op het dak, begroeide gevel en de vele nestkasten een waar duurzaam parkeerpaleis. 
•    Maakten we telkens weer nieuwe namen bekend van winkels en horeca die in het winkelcentrum gaan komen. Een winkelcentrum voor Nijmegen-Noord waar heel lang naar uit gekeken wordt, krijg steeds meer vorm.
•    Startte aannemer Hendriks Bouw met de bouw van de eengezinswoningen en appartementen in de tweede en tevens laatste fase van Hart van de Waalsprong.
•    Werd ook gestart met de bouw van het Gastenhuis; een kleinschalig, betaalbaar woonzorghuis voor mensen met dementie. Dit door Vrijborg ontwikkelde huiselijke gebouw met 23 appartementen bereikte eind augustus z’n hoogste punt.
•    Maakten we kennis met Dean onze eerste wijkheld. Onder het motto dat in een schone buurt minder snel nieuw afval in de openbare ruimte wordt gegooid, streeft Dean ernaar om 1x per week (onder begeleiding van een volwassene) de straat op te gaan om zwerfaval op te halen. Dikke pluim voor Dean!
•    Zagen nog vele duurzame en energiezuinige concepten het daglicht: Buren van Bliek, het blauwe dak op Donk en Elft en de deelauto’s van We Drive Solar.
•    Werd eind november eindelijk het lang gekoesterde winkelcentrum Hart van de Waalsprong geopend door burgemeester Bruls. Ruim 25 winkels, horeca en voorzieningen openden hun deuren. Wat een feestweekend was dat!
•    Kregen ook de kopers en huurders van de appartementen in Donk en Elft (gelegen boven het winkelcentrum) de sleutel van hun nieuwe thuis. De huurwoningen worden verhuurd door Syntrus Achmea en Portaal.

En wat gaat 2024 brengen in Hart van de Waalsprong?
Achter de fraaie bouwschutting waar alle ondernemers in het winkelcentrum een plekje op hebben, wordt nog volop gebouwd aan de woningen, appartementen en winkels van de 2de fase. De woningen zullen als eerste opgeleverd gaan worden. Daarna volgen de appartementen en de ondergelegen winkels (waaronder de HEMA). Ook wonen in Hart van de Waalsprong? Er zijn nog enkele woningen in Hosta en appartementen in Front te koophartvandewaalsprong.nl/aanbod

Vol vertrouwen en trots kijken we uit naar de nieuwe bewoners en gebruikers van de laatste fase van Hart van de Waalsprong. En wensen iedereen een gezond, liefdevol en inspirerend 2024!

Direct contact

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord.

Appartementen Front
VanWonen
Jozé Janssen
joze@vanwonen.com 06-46393632